Testimony Justine Vienne

Valencia als derde grootste stad van Spanje heeft heel wat te bieden. Een snuifje cultuur, de zon, straatfeesten en zelfs verbranden op het strand hoort er allemaal bij. Genieten van de natuur zoals Jardin del Turia met de nodige vitamine D. Je kan je buikje rond eten in Mercat Central of eens de echte Paella (Paella Valenciana) uitproberen aan het strand. Heerlijke tapas is hier zeker ook te vinden. Heb je nu eenmaal dorst dan kan je Aqua de Valencia of Horchata uitproberen. Horchata is gemaakt van ‘chufas’, een soort aardamandel en is specifiek voor Valencia. Indien je wat meer cultuur wenst, is een bezoekje aan ‘ciutat de les arts i les ciències’ een aanrader als herkenningspunt van deze mooie stad. Indien je in maart komt, raad ik zeker het feest ‘Fallas’ aan. De Fallas was soms een nadeel aangezien het een week feesten is en je nergens rust kon vinden. Slapen is zeer moeilijk gedurende deze periode. Weken kan je in Valencia vertoeven aangezien het een studentenstad is met veel Erasmusstudenten, maar natuurlijk ook Spaanse studenten. Ook naast Valencia zijn er zeer mooie steden te bezoeken. Treinverbinding is ideaal om een dagje Madrid of Barcelona te doen.

Op mijn stageplaats wordt er vooral gewerkt met bacteriën, virussen en cellen. Met een budget van drie miljoen euro kan er hier aan verschillende projecten worden gewerkt. Mijn onderzoek was een volledig nieuw project dat ze gestart hebben met resultaat. In het labo wordt er vooral manueel en microbiologisch gewerkt. De collega’s zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en staan altijd voor u klaar. Mijn accommodatie was 25 minuten verwijderd van het labo. De verbinding met de metro was ideaal. De prijs voor een accommodatie is hier goedkoper dan in België. Als u echter voor het centrum kiest, blijft de prijs hetzelfde. Ik betaalde 375 euro als huurprijs. Mijn kamer bevond zich dicht aan het centrum en ik heb geen nadelen ondervonden . Het voordeel is dat je wel in contact komt met internationale studenten wat wel leuk is.

Je kan snel een accommodatie vinden voor 250 euro per persoon als je dat wilt, maar dan zal dit niet dicht bij het centrum zijn. Qua eten en drinken is het redelijk wat goedkoper dan in België wat ook wel handig is. Het enige contra dat ik ondervind, is het werken voor school. Ik ging ook op Spaanse les en betaalde hiervoor 350 euro gedurende de vier maanden. Het is een aanrader als je snel wilt Spaans bijleren.

Weblog: https://justinevienne.wixsite.com/valencia