Testimony Ellen Reubens

Als ik mijn stage in één woord zou moeten omschrijven: ONVERGETELIJK!

Ook al ben ik maar net over de grens naar Avans hogeschool gelegen in het mooie Breda, geweest om mijn stage uit te voeren, het is er één om nooit te vergeten. Eerst wou ik richting Noorwegen, Finland of Engeland trekken, maar het is geen vakantie. Omdat voeding een van de onderwerpen is die centraal staat in Avans hogeschool, ben ik vooral gaan beseffen dat het onderwerp uiteindelijk wel het belangrijkste is. Je moet er tenslotte 16 weken aan werken! Natuurlijk is de natuur van Finland of Noorwegen zeker een pluspunt om te zien. Ook al vind ik dat Breda, voor de kleine stad die het maar is, zeker de moeite om naar eens naartoe te gaan. Toen ik zelf het centrum van Breda ben gaan ontdekken viel meteen op dat er een warme sfeer heerst over de stad. Het was een zonnige dag en dan komt iedereen buiten om er eentje gezellig te drinken op een terrasje of gezellig te genieten in het park.

Ik kon me ook geen betere stageplaats voorstellen dan aan het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences in Avans. Ik voelde er mij meteen op mijn gemak, omdat de collega’s en mede-stagiairs zeer sociaal zijn en altijd klaar staan om vragen te beantwoorden. Ook de band die ik had met mijn begeleider Martie en mede-begeleidster Margaretha had ik nooit kunnen dromen. De uitstapjes, zoals samen squashen, gaven zowel Sarah (medestudent) als ik direct een vriendschappelijke band met onze begeleiders.

Zoals ik in het begin ook aanhaalde, een ervaring die ik voor altijd zal blijven herinneren en met plezier naar ga terugkijken. Wat zal ik deze tijd in Breda missen!

Webblog: https://ellenbreda.jouwweb.be/