Blog internationale stage

De link naar de blog van Sophie: https://thechroniclesofsophiesite.wordpress.com/ 

Getuigenis van Kim

Als afsluiter van mijn opleiding "Farmaceutisch en Biomedisch Laboratoriumtechnologie" vertrok ik met een klein hartje op stage in Montpellier, Frankrijk. De cliché luidt: "Erasmus is een ervaring om nooit meer te vergeten", dat was nog licht uitgedrukt. Van de eerste tot de laatste dag werd ik er aanzien als echte werknemer en niet gewoon als stagiair. Bovendien, vonden ze het feit dat ik in het Engels wou stage volgen in plaats van Frans net een voordeel om zo het team hun Engels te versterken. 

Ik kreeg alle ruimte om naast mijn stage ook de stad te verkennen en daarnaast ook een sociaal leven op te bouwen. Eén van mijn collega's zei als je verhuist naar hier ween je twee keer, één keer als je toekomt en één keer als je vertrekt en daar had ze inderdaad gelijk in. Naast fantastische collega's leerde ik er vrienden voor het leven kennen en keerde in de zomer erna al twee keer terug naar Frankrijk om er enkele te bezoeken en kreeg eens in België ook al vrienden over de vloer. 

Naast een goeie stap vooruit om een carrière uit te bouwen en nieuwe vrienden en connecties had mijn Erasmus-ervaring nog voordelen die je op het eerste zicht niet verwacht: je voelt je minder Belg en meer wereldburger, bovendien wordt publiek spreken plots een stuk makkelijker en ook nieuwe talen pik je sneller op. Het was dus niet enkel de onvergetelijke ervaring zoals belooft, maar ook een levensveranderende ervaring, die ik meteen opnieuw zou willen beleven.

Groetjes

Kim Callewaert

https://kiminmontpellier.wordpress.com/